VINCE – ROBERT JAY & ALEX JULIUS

Robert Jay & Alex Julius schrijven nummer voor kleinzoon Vince

Naar aanleiding van de geboorte van de kleinzoon van Alex Julius besloot Robert Jay een liedje te schrijven.  Op 12-jarige leeftijd won gitarist Robert Jay zijn eerste talentenjacht en 10 jaar later (1990) maakte hij zijn televisiedebuut met zijn band in de 5 uur show van RTL Veronique. Een bijzonder koor, bestaande uit Ria Valk, Trea Dobbs en Helen Shepherd begeleidden deze jonge gitarist met zijn Robert Jay Band en vele TV-shows volgden. Frits Spits ontdekte het jonge snarenwonder en draaide het door Robert Jay geschreven nummer ‘Red Bullet’ helemaal grijs. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan zijn EP waarvan begin dit jaar al zijn nieuwe single ‘Raining in the Snow’ gereleased werd.

Alex Julius begon al in 1979 zijn eerste bandje. Met Wild Bunch had hij in 1990 een radio 3 hit met de single ‘Jack and Me’. Julius was jarenlang gitarist in de in het noorden wereldberoemde AA & The Doctors en thans zanger, gitarist, componist in het Gronings talige Nulviefteg. Ook bracht Alex 2 solosingles uit, die #1 en #2 in de Groninger hitparade bij Noord 9 behaalde.

De naam Vince sprak Robert zo aan dat de akkoorden vanzelf kwamen. Met in het achterhoofd dat grootvader Alex de tekst moest schrijven. Aldus geschiedde. Een onverwachte samenwerking van twee in de Nederlandse muziekbiz gelouterde artiesten. De single Vince was dus het resultaat. Een powerpopsong met eighties powerrock invloeden en een up to date productie. Opgenomen in de AS De Fabriek in het Oost Groningse Veendam onder technische leiding van Dik Pomp, tevens verantwoordelijk voor de drums, keyboards en backing vocals. Rowdy Prins en Robert Jay himself op gitaar en Nederpoplegende Rudy Englebert op bass! Lead en backing vocals Alex Julius en Sandy Altman female backing vocals.

Klik hier om de videoclip te bekijken.

Robert Jay Band: Alex Julius & Robert Jay - Vince