ROBERT JAY ACOUSTIC III

FEAT. TOLLAK & DANJIL

Ook de Robert Jay Band is getroffen door de gevolgen van corona maar crisis maakt ook creatief. Het gaf ruimte om aan nieuwe stukken te werken en hiermee treedt Robert Jay (gitaar, leadvocals) de komende tijd op met een akoestische variant van de band en wel in trio vorm voor kleinere gezelschappen.

Met Tollak Ollestad (o.a. Don Henley, Earth, Wind & Fire, Christopher Cross) op piano, lead vocals, mondharmonica, gitaar en Danjil Tuhumena (The Voice) lead vocals, gitaar, bass en percussion staat er een internationaal gezelschap op het podium. Er wordt nog niet eerder uitgebracht materiaal gespeeld maar uiteraard ook de radio 3 hit Red Bullet en overig bekend materiaal van de Robert Jay Band.

Robert Jay

Robert Jay (pseudoniem voor Robert Jan Reinders) is geboren en getogen in het Gelderse Dieren, waarna de liefde voor muziek hem begin jaren 80 naar Twente bracht. Na zijn studie gitaar aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, scoort hij in 1994 een stevige radiohit met ‘Red Bullet’. Frits Spits, destijds Nederlands’ meest toonaangevende radio-dj, draait de plaat avond aan avond in zijn legendarische programma ‘De Avondspits’ en dat legt de Twentse band bepaald geen windeieren. Bijgestaan door de vermaarde beuk-batterij Ton Dijkman (drums) en Michel van Schie (bas) die als een eeneiige tweeling de muzikale ruggengraat van het collectief vormen, trekken Robert Jay en zijn kompanen ‘s lands paden op en lanen in, waarbij ze ziel na ziel aan hun zegekar weten te binden.

Desondanks weten hun latere singles het succes van ‘Red Bullet’ niet te evenaren. ‘Oh What A Job’ en ‘Doreen’ klopten weliswaar stevig op de deur van de toen heersende hitlijsten, maar konden in Hilversum op niet méér rekenen wat lauwe aandacht. Een ervaring rijker en een illusie armer ging de band korte tijd later ter ziele.

Dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan blijkt in 2014, als Robert zijn gitaar weer oppakt en na jaren van muzikale droogte de kraan weer wijd opendraait. De een na de andere (meestal autobiografische) track vloeit uit zijn pen, waarmee de wederopstanding van de Robert Jay Band niet alleen voelbaar maar ook aanstaande is. Met ‘Penthouse In Heaven’ als leidend voorwerp worden opnamestudio’s en repetitieruimten geboekt en werkt hij intensief aan de 2.0 versie van zijn vroegere succesverhaal.

In 2017 is de cirkel voorlopig rond en de wederopstanding een feit. Afgestoft en opgefrist door een band met louter topmuzikanten trapt Robert Jay zijn tweede leven af met een nieuwe single en dito show. Hij kleurt daarbij wel binnen de lijntjes van zijn muzikale kader, met deels covers en deels werk uit eigen pen. Zowel regionale- als landelijke aandacht volgen, alsook de roep naar meer.

Zo verschijnt in oktober 2019 en precies 25 jaar na de release van zijn hitsingle ‘Red Bullet’ een remake, die voor de gelegenheid werd ingezongen door de Amerikaanse zanger/musicus Tollak Ollestad (bandlid van o.a Don Henley, Michael McDonald en Earth, Wind & Fire) en waarmee hij vanaf 2020 langs de Nederlandse clubs en theaters toert.

Robert Jay Acoustic III

FONDS PODIUM KUNSTEN

De volgende Robert Jay Acoustic III concerten worden mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten:

05-07. Buckschot, Groningen 17.00 uur

07-07  Nijend24,  Anderen 20.30 (slechts 30 kaarten). (Ook te volgen via livestream)

11-07  Theater De Klinker, Winschoten 20.30

Robert Jay Acoustic III: Fonds Podium Kunsten

LUISTER HIER DE REMAKE VAN RED BULLET!

Robert Jay

Robert Jay Band: Robert Jay

Voor informatie:

Gerard van der Pot:
06-55167983

Peter Funcke:
06-20000914

Robert Jay:
06-53141551